Nyheter Uke 27 2020

Kanskje legge årets Norgesferie til Lofoten? Bilde lånt fra Nettavisen.

Det er tid for ny klubbinfo og denne gang slår vi til med to klubbinfoer mer eller mindre samtidig.

Først EIT Klubben info 2020 nr 7, her kan du lese om årsmøte i hovedklubben, tillitsvalgte som går av med pensjon og om skattepakken vedtatt av regjeringen. Den nevnte infoen her på hjemmesiden om dette kommer snart.

Så har vi EIT Klubben info 2020 nr 8, her kan du lese om forlenget vedlikeholdskontrakt med AkerBP, ferieavvikling for oss tillitsvalgte og om lønn.

Nyheter Uke 23 2020

Sommeridyll, i år gjelder det å feriere her hjemme i Norge. Lånt fra VG.

Det er på tide med en ny klubbinfo igjen EIT Klubben info 2020 nr 6

Her kan du blandt annet lese om arbeidssituasjonen per nå, endringene i diettsatsene, årsmøte i EIT klubben og muligheten for redusert ferietrekk i juni.

Nyheter Uke 21 2020

Konsernsjef i Aker ASA, Øyvind Eriksen, har klar melding til politikerne. Bilde lånt fra klassekampen.

Håper alle har hatt en fin 17.mai feiring!
Tilbake i hverdagen fortsetter en samlet olje- og industri næring å sloss med politikere om endrede skatteregler for å raskere komme på beina igjen ide vi begynner å ane litt lysere tider. Forhåpentlig vis har vi nå lagt den mest restriktive og nedstengte delen av Corona-situasjonen bak oss og kan begynne å se fremover igjen, ett steg av gangen.
For EIT fagenes del ser vi at det begynner å løsne litt igjen i noen prosjekter/lokasjoner, men samtidig har vi fått beskjed om at andre prosjekter er videre utsatt til høsten, så vi kan ikke utelukke at vi fortsatt vil kunne ha noen permitteringer i en periode fremover.

Nye diettsatser
De nye diettsatsene for 2020 er klare, Protokoll sign. (2020.05.13) Nye reviderte diettsatser 2020 – Kost- og losji.
Satsen for lugardeling offshore er også oppjustert med snaue 6% til 907kr/døgn, Protokoll LO-NHO (2020.04.15) vedr. komp. for lugardeling Offshore.

Nyheter Uke 20 2020

Det nærmer seg 17.mai og vi vil benytte anledningen til å gratulere alle sammen med dagen. Det blir en spesiell 17.mai i år, men vi håper alle får en fin dag, hjemme eller på jobb. Vi har fått lovnad på god mat og is til alle i Egersund for å markere dagen. Regner med alle våre andre arbeidssteder også gjør ekstra stas på dagen.

Vi har ellers oppdatert siden med rotasjonsordninger med en mer oversiktlig oversikt over gjeldende rotasjonsordninger og med en nylig godkjent forlengelse av natt skift i Egersund.

Nyheter Uke 17 2020

LO lederen vår, Hans Chr. Gabrielsen, krever utvidet permitterings tid ifbm Corona situasjonen, ett av mange viktige krav fra fagbevegelsen.

Det har blitt vår i de fleste delene av landet vårt og vi ser det er mange som deler flotte stemningsbilder av det fine været, enten de er hjemme eller på jobb. Fine avbrekk i det som ellers preger nyhetsbildet, hverdagen og samtaleemne for de fleste. Det mykes etter hvert nå opp på enkelte restriksjoner men det vil ta lang tid før situasjonen er tilnærmet normalisert igjen. Arbeidsmessig er det meste av arbeid offshore satt på vent, men vi holder oss i arbeid i Egersund og går derfor nesten klar av permitteringer (noen av våre kolleger kan allikevel oppleve å være permittert pga bosted utenfor Norge, med de begrensninger i reise som det medfører).

Vi har den siste tiden mottatt mange spørsmål om lønn for arbeid på landprosjekt.

Derfor har vi ryddet litt på siden om Lønn og gjort den mer oversiktlig ved å samle de gjeldene avtalene og protokollene øverst på siden sammen med oversikt over hva man skal ha i de tre forskjellige senarioene: Arbeid på land lokalt 7,5t dag, arbeid på land på reise og arbeid offshore.

Se her (krever innlogging).

Nytt om korona virus situasjonen Uke 13

NAV dagpenger ved permittering

Vi har laget en ny klubbinfo, EIT Klubben info 2020 nr 4

Her kan dere lese om bemannings situasjonen, litt om forhåndsregler ved arbeid i Egersund (blant annet endret oppstartstid for å redusere mengden folk på samme tid i kantine etc), fritak for fagforeningskontingent i 8 uker, status for mertid 2019 og kontaktinfo til Aker Care.

Vi har laget en egen samleside for info om Corona virus situasjonen. Den finner du her.

Nyheter Uke 12 2020

Corona Virus

Ny klubbinfo, EIT Klubben info 2020 nr 3

LO Advokatene har gjort en god jobb og laget grundige svar på mange av problemstillingene man kan få, se LO Advokatenes spørsmål og svar.

Her kan du lese om faren for massepermittering ifbm Corona utbruddet, hva som skjer hvis du demobiliseres offshore og hva som skjer hvis man blir permittert. Det er viktig å presisere at selv om bedriften har varslet en mulig massepermittering, så er ingen fra EIT fagene i offshore construction permittert eller har fått varsel per dags dato.

Årsmøtet i EIT Klubben (hovedklubben) utsatt på ubestemt tid, og tariffoppgjøret er foreløpig utsatt til høsten.

Vi følger utviklingen, både i og utenfor egen bedrift, nøye og forsøker å påvirke der vi kan for å minske påvirkningene på den enkelte.

På grunn av situasjonen, med større grad av hjemmekontor og stor pågang kan det være noe lengre svartid på henvendelser, håper på forståelse for det.

Til sist, oppfordrer til at alle følger og respekterer gjeldende råd og bestemmelser om hygiene, karantene/isolasjon og reise begrensninger, slik at vi raskest mulig kan komme tilbake til en mer normal hverdag 🙂

Nyheter Uke 11 2020

Vinter

Ny klubbinfo EIT Klubben info 2020 nr 2

Her kan du lese om blant annet tariffoppgjøret 2020 som nærmer seg, om møtet mellom LO og NHO og litt om årsmøtene.

Brevet fra NHO som nevnes i klubbinfoen, og protokollen fra møtet mellom LO og NHO ligger under Medlemsinformasjon -> Interne avtaler -> Ansettelsesforhold.

Nyheter Uke 7 2020

Sverdrup feltet
Johan Sverdrup feltet, lånt av Equinor.

Ny klubbinfo, EIT Klubben info 2020 nr 1

Denne gang kan du lese om valg i avdelingene, resultatet av lønnsforhandlinger med bedriften 2019, avgjørelse i uenighet om betaling av natttillegg ut over tur offshore, og om oppdaterte sider for rabatter og fordeler som ansatt i Aker Solutions og medlem i ELogIT.