Nyheter Uke 12 2021

Ståle Johansen, klubbleder Aker Solutions Verdal er klar for å streike i årets mellomoppgjør.

På tide med en ny klubbinfo; EIT Klubben info 2021 nr 2, her kan dere lese om årets mellomoppgjør, årsmøte i hovedklubben, hovedkonferansene i Aker Solutions og Aker ASA og “Puls sjekken” bedriften har sendt ut til alle ansatte.

24.mars 2021 kl.10.00 overleverte LO kravene til årets mellomoppgjør. NHO har på sin side vært tydelige i media den siste tiden på at det ikke er aktuelt med noe reallønns oppgang, snarere tvært i mot ønsker de i år en reallønns nedgang !?!

Etter to dager med forhandlinger ble det torsdag brudd i forhandlingene og partene skal nå møtes til mekling like over påske. I ELogIT er vi klare til streik hvis alternativet skal være reallønns nedgang! Vi hadde ett moderat oppgjør i fjor og ser ingen grunn til ett svakt oppgjør i år. Våre medlemmer har vist fantastisk evne til å tilpasse seg situasjonen og har stått på som aldri før gjennom Covid pandemien så langt, det kan ikke belønnes med svekket kjøpekraft.

I denne sammenheng er det signert en betinget permitterings protokoll på bedriften i fall det blir streik og arbeids oppgavene til ikke streikende ikke kan opprettholdes. Den finner du her.

Se forøvrig artikkel fra NRK i dag om oppgjøret, og FriFagbevegelse med artikkel om forhandlings delegasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.